Motorbandenzaak

Als enthousiast motor- en rally rijder heb ik in de loop der tijd veel geleerd rondom motoronderhoud.  Zeker voor de rally's was dat een absolute 'must'. Niet alleen noodzaak, maar ook als een mooi onderdeel van de geweldige motorhobby vindt ik dan ook veel plezier in het sleutelen. Daarnaast ben ik van mening dat iedere motorrijder heel veel kan besparen door in ieder geval het reguliere klein onderhoud zelf uit te voeren. Mede daarom gestart met motorbandenzaak.

Motorbandenzaak spitst zich toe op het (uiteraard) vervangen van motorbanden. Maar niet alleen voor motorbanden, ook voor het reguliere onderhoud kunt u bij motorbandenzaak terecht. Het concept is zelfs dusdanig dat u zelf mee kunt helpen om zodoende ervaring op te doen met uw eigen motorfiets, en in de toekomst het eventuele onderhoud zelf te kunnen uitvoeren.

Kent u uw motor al, maar u heeft zelf geen ruimte om uw eigen onderhoud te doen, dan is het ook mogelijk om bij motorbandenzaak aan uw eigen motorfiets te sleutelen. U huurt hiervoor de hefbrug en het hand gereedschap en kunt dan droog en warm sleutelen. Indien nodig is er een extra handje in de buurt voor advies, raad en eventueel daad.

Uiteindelijk is de doelstelling het motorplezier van u als motorrijder te vergroten door onderhoud en reparatie betaalbaar(der) te maken en te houden.

Dit wordt bewerkstelligd door het aanbieden van volgende diensten :

- vervangen van banden (auto-, brommer- en scooter banden ook mogelijk)
- verhuren van doe-het-zelf sleutelruimte inclusief gebruik van handgereedschap
- verkoop van diverse slijtage en reparatie onderdelen tegen scherpe tarieven
- motoronderhoud door een monteur
- schoonmaken en opnieuw in de olie zetten van schuim-lucht-filters
- haal- en breng service

 

Metzeler Marathon (Triumph Rocket III)
Metzeler Marathon 240/50 R16 voor op een Triumph Rocket III in dit geval.
Metzeler ME 22
Metzeler ME 22 op Zundap 517 wielen
Kleppen stellen XL700V Transalp
De kleppen van de voorste cilinder van XL700V Transalp
Valbeugels
Monteren van valbeugels op een XL700V